Сьомга с грахово велуте:


 

Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4


                                    Необходими продукти:


 филе от сьомга - 500 г

 бяло вино - 100 мл

  •  бял пипер
  •  чесън - на прах
  •  розмарин
  • ⬤ мащерка
  •  лимон - Резени
  •  домати - Резени
  • ⬤ чесън - 2 бр. Скилидки
  • ⬤ зехтин - 10 мл

  • ЗА ГРАХОВОТО ВЕЛУТЕ

  •  грах - 500 г от пакет
  • ⬤ краве масло - 30 г
  •  прясно мляко - 100 мл
  •  сметана за готвене - 100 мл
  •  стар лук - 1 глава
  •  чесън - на прах
  •  зехтин
  •  бял пипер
  • ⬤ сол




                               Начин на приготвяне:

Накисваме филетата сьомга в марината от бяло вино, зехтин и сухите подправки за около час.

През това време приготвяме граховото велуте, като задушаваме в тенджера настърганата глава стар лук в зехтина.

После добавяме граха, като след като и той се задуши, слагаме маслото.

Щом се разтопи маслото, изливаме прясното мляко и сметаната.

След няколко минути сваляме тенджерата от котлона. Пасираме граха до еднородна смес и поръсваме със сол и бял пипер.

След което запичаме сьомгата във фолио, като поставяме върху всяко парче, резен лимон, резен домат и резен чесън.

Печем сьомгата във фурна на 180 °C за 20 минути.

Добавих към рибата на фурна и картофена салата.

Да Ви е сладко с тази сьомга с грахово велуте!




Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...