Задушен спанак с киноа:
- ⬤ киноа - 50 г
- ⬤ спанак - 50 г, бейби
- ⬤ лук - 1 малка глава, кромид
- ⬤ чесън - 1 скилидка
- ⬤ черен пипер
- ⬤ сол
- ⬤ кашу - 10 - 15 г
- ⬤ зехтин - 1 - 2 с.л.
- ⬤ лимони - по желание
- Начин на приготвяне:
Първо измиваме киноата и я сваряваме в касерола на умерен огън с малко сол, в съотношение 1:3, киноа към вода.
Измиваме и спанака.
Обелваме, измиваме и настъргваме лука на ренде. Скилидката чесън почистваме от люспите и я пресоваме в преса.
В тиган със загрят на умерен огън зехтин, задушаваме за около 1-2 минути лука и чесъна. След което добавяме спанака и сварената киноа, поръсваме с черен пипер, като разбъркваме всичко внимателно с дървена шпатула и задушаваме под капак, докато омекне спанака.
Накрая поръсваме с начупено на парчета кашу.
Поднасяме ястието топло.
Да ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар