Салата със спанак и киноа:
- ⬤ спанак - 70 г, бейби
- ⬤ киноа - 35 г
- ⬤ яйце - 1 бр, сварено
- ⬤ сирене - 50 г, Котидж
- ⬤ домати - 1 бр., розов
- ⬤ авокадо - 1 бр., по желание
- ⬤ горчица - 1 ч.л.
- ⬤ зехтин - 2 с.л.
- ⬤ черен пипер
- ⬤ сол
- ⬤ чесън на прах
- ⬤ оцет - на вкус, или лимон
- Начин на приготвяне:
Измиваме спанака, подсушаваме го с кухненска хартия и го преместваме в подходяща за салата чиния.
Сваряваме киноата с малко добавена сол (в случая в съотношение 1:3, киноа към вода) за около 15 минути в касерола на слаб огън.
Измиваме домата, обелваме люспите и го нарязваме на малки парчета. Добавяме го към спанака.
Свареното предварително яйце обелваме и нарязваме също на парченца. Включваме и него заедно със сварената и изстиналата киноа към спанака.
Следва да сложим и котидж сиренето.
Правим салатен дресинг, като смесваме зехтина, оцета, горчицата, малко сол, черния пипер и чесъна на прах.
Разбъркваме до хомогенна смес и заливаме салатата с дресинга, като накрая внимателно размесваме всички съставки.
Да ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар