Дюнер хапки:
Необходими продукти:
- ⬤ свински бут - 650 г без кост
- ⬤ червено вино - 1 ч.ч.
- ⬤ соев сос - 1 с.л.
- ⬤ лук - 1 глава
- ⬤ захар - 1 с.л.
- ⬤ бял пипер
- ⬤ чесън на прах
- ⬤ пушен червен пипер
- ⬤ чубрица
- ⬤ олио
- ⬤ сол - на вкус
- Начин на приготвяне:
Измиваме и посоляваме свинския бут. Слагаме го в купа и го накисваме в марината от червено вино, соев сос и подправките за една нощ в хладилник. Купата е покрита с фолио.
Настъргваме на ренде стария лук и го задушаваме в тиган с олиото и захарта до златист цвят.
Нарязваме месото на малки късчета и го добавяме към карамелизирания лук.
Задушаваме месото на среден огън в тигана докато изври маринатата. След което приготвяме с пърженото свинско вкусни дюнери.
Дюнер хапките са готови.
Да ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар