Дюнер хапки:
Необходими продукти:
- ⬤ свински бут - 650 г без кост
 - ⬤ червено вино - 1 ч.ч.
 - ⬤ соев сос - 1 с.л.
 - ⬤ лук - 1 глава
 - ⬤ захар - 1 с.л.
 - ⬤ бял пипер
 - ⬤ чесън на прах
 - ⬤ пушен червен пипер
 - ⬤ чубрица
 - ⬤ олио
 - ⬤ сол - на вкус
 - Начин на приготвяне:
 
Измиваме и посоляваме свинския бут. Слагаме го в купа и го накисваме в марината от червено вино, соев сос и подправките за една нощ в хладилник. Купата е покрита с фолио.
Настъргваме на ренде стария лук и го задушаваме в тиган с олиото и захарта до златист цвят.
Нарязваме месото на малки късчета и го добавяме към карамелизирания лук.
Задушаваме месото на среден огън в тигана докато изври маринатата. След което приготвяме с пърженото свинско вкусни дюнери.
Дюнер хапките са готови.
Да ви е сладко! :-)




Няма коментари:
Публикуване на коментар