Панирано авокадо:



Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1

                             Необходими продукти:

  •  авокадо - 1 бр., твърдо
  •  яйца - 1 бр.
  •  оризово брашно - 1/3 ч.ч.
  •  чесън на прах
  •  черен пипер
  •  сол
  •  зехтин
  •  чеснов сос
 

                      Начин на приготвяне:

Това една рецепта с авокадо, която сигурно никога не сте опитвали, а трябва.

Първо разбиваме яйцето с вилица, в подходяща посуда. Изсипваме оризовото брашно в чиния, като преди това сме го размесили до хомогенна смес с подправките

Измиваме, обелваме и разрязваме авокадото с остър нож на тънки резени.

Потапяме всеки резен първо в брашното с подправките, после в яйцето и накрая пак в брашното с подправките.

Поставяме панираните резени авокадо в купата на еър фрайъра. Поръсваме ги със зехтин. Пържим на 200 градуса, за около 15 минути до приятен загар. По средата на пърженето, обръщаме всеки паниран резен авокадо.

Поднасяме топли и докато са още хрупкави с чеснов сос.

При пърженето авокадото омеква. Отвън е хрупкаво, а вътре е меко.

Да ви е сладко! :-)



Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...