Печен, шпикован свински бут:


"Печен шпикован свински бут, който си подхожда чудесно със свежа, зелена салата!"

Приготвяне
15 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
225 мин.
Порции
4


                                Необходими продукти:

    • свински бут - 1.3 кг
    • сайдер - 2 ч.ч. вишня
    • сок от ананас - 1 ч.ч.
    • зехтин - 4 с.л.
    • лук - 1 глава
    • чесън - 6 скилидки
    • чубрица
    • черен пипер
    • червен пипер
    • зеленчуков бульон - Maggi, 1 кубче
    • брашно - 1 - 2 с.л. грахам
    • масло - 30 г

    
    
                                    Начин на приготвяне:

Накисваме месото за една нощ в тенджера с вода, за да източим кръвта. След което го натриваме със сол, черен пипер, червен пипер и правим разрези с нож по повърхността му.

В разрезите поставяме почистения и нарязан на шайби лук и скилидки чесън.

Слагаме месото в йенски съд върху пергаментова хартия и заливаме със сайдера (в който сме разтворили кубчето бульон), сока от ананас и зехтина.

Поръсваме с чубрица, увиваме в хартията, покриваме с капак и печем в предварително загрята фурна до 160°С около 3 часа (до омекване на месото) и после за 30 минути на 180°С, развито без капак.

От останалата марината правим сос, като я прехвърляме в тенджера и добавяме малко брашно и масло.

Бъркаме с дървена шпатула, докато леко се сгъсти сосът.

Поднасяме печеното свинско, залято със соса и с подходяща гарнитура.

Да Ви е сладко!







Няма коментари:

  Крехки задушени свински пържоли:                                            Приготвяне 10 мин. Готвене 100 мин. Общо 110 мин. Порции 1    ...