ПИЛЕШКИ КЕБАП С ЧЕРВЕНО ВИНО:




Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2


Продукти:

  • ● пилешко филе - 600 - 700 г
  • ● лук - 1 бр, кромид
  • ● доматено пюре - 1 ч.ч.
  • ● червено вино - 1/2 ч.ч.
  • ● бял пипер
  • ● червен пипер
  • ● бахар
  • ● дафинов лист
  • ● брашно - 1 с.л., от кафяв ориз
  • ● сол
  • ● ориз - 70 г
  • ● масло
  • ● олио



Начин на приготвяне:


Измиваме и натриваме пилешкото филе с подправките бял пипер, бахар и сол. Отавяме филето в хладилник поне за час. 

Настъргваме на ренде измития и почистен от люспите лук. В загрято на умерен огън олио в тенджера, задушаваме лука. След което добавяме и нарязаното на кубчета пилешко филе. Разбъркваме с дървена шпатула, до побеляване на филето. 

Включваме доматеното пюре, виното, сол на вкус, дафиновия лист и червения пипер. Ако е необходимо добавяме вода, колкото да покрие месото. Гозбата къкри така на умерен огън, за около 30 минути. 

Накрая слагаме разтвореното в малко вода оризово брашно и малко масло. Разбъркваме до желаната гъстота на соса. 

Поднасяме пилешкия винен кебап топъл. Гарнитурата е ориз, сварен във вода в съотношение 1:3 (ориз към вода) и подправен с бял пипер, масло и сол. 

Да Ви е сладко! 



















Няма коментари:

  Бухти с брашно от кафяв ориз: Приготвяне 15 мин. Готвене 20 мин. Общо 35 мин. Порции 2 Необходими продукти: ● яйца  - 2 бр, М размер ● ори...