ПИЛЕШКИ КЕБАП С ЧЕРВЕНО ВИНО:
Продукти:
- ● пилешко филе - 600 - 700 г
- ● лук - 1 бр, кромид
- ● доматено пюре - 1 ч.ч.
- ● червено вино - 1/2 ч.ч.
- ● бял пипер
- ● червен пипер
- ● бахар
- ● дафинов лист
- ● брашно - 1 с.л., от кафяв ориз
- ● сол
- ● ориз - 70 г
- ● масло
- ● олио
Начин на приготвяне:
Измиваме и натриваме пилешкото филе с подправките бял пипер, бахар и сол. Отавяме филето в хладилник поне за час.
Настъргваме на ренде измития и почистен от люспите лук.
В загрято на умерен огън олио в тенджера, задушаваме лука. След което добавяме и нарязаното на кубчета пилешко филе. Разбъркваме с дървена шпатула, до побеляване на филето.
Включваме доматеното пюре, виното, сол на вкус, дафиновия лист и червения пипер. Ако е необходимо добавяме вода, колкото да покрие месото.
Гозбата къкри така на умерен огън, за около 30 минути.
Накрая слагаме разтвореното в малко вода оризово брашно и малко масло.
Разбъркваме до желаната гъстота на соса.
Поднасяме пилешкия винен кебап топъл. Гарнитурата е ориз, сварен във вода в съотношение 1:3 (ориз към вода) и подправен с бял пипер, масло и сол.
Да Ви е сладко!



Няма коментари:
Публикуване на коментар