Свински ребърца с червено вино и мед:
Необходими продукти:
- ● свински ребра - 500 г
- ● сос барбекю - 1 с.л.
- ● кетчуп - 1 с.л.
- ● червено вино - 1 с.л.
- ● мед - 1 с.л.
- ● бял пипер
- ● кимион
- ● сол
- ● соев сос - 1 с.л.
- ● зехтин
Начин на приготвяне:
За рецептата свински ребърца с червено вино и мед измиваме ребърцата и ги осоляваме леко, защото соевия сос също е солен.
Смесваме барбекю соса, червеното вино, меда, соевия сос, кетчупа, зехтина и подправките (без сол) в купа. Разбъркваме съставките до хомогенна смес.
С готовата марината в подходяща посуда, намазваме ребърцата с четка от двете страни
Оставяме ги да престоят една вечер в хладилник, покрити с прозрачно фолио.
Печем ребрата в еър фрайър, на 180 градуса за 30 минути, като предварително сме ги завили в алуминиево фолио (ръчна настройка). Наблюдаваме процеса на печене периодично. По средата на печенето ги обръщаме от другата страна, заедно с фолиото.
Ако е необходимо, накрая запичаме за още 5 минути до златист загар, като развиваме фолиото.
Поднасяме топли, с подходяща гарнитура за ребърца.
Да ви е сладко!



Няма коментари:
Публикуване на коментар