Свински ребърца с червено вино и мед:




Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1



Необходими продукти:


  • ● свински ребра - 500 г
  • ● сос барбекю - 1 с.л.
  • ● кетчуп - 1 с.л.
  • ● червено вино - 1 с.л.
  • ● мед - 1 с.л.
  • ● бял пипер
  • ● кимион
  • ● сол
  • ● соев сос - 1 с.л.
  • ● зехтин




Начин на приготвяне:

За рецептата свински ребърца с червено вино и мед измиваме ребърцата и ги осоляваме леко, защото соевия сос също е солен. 

Смесваме барбекю соса, червеното вино, меда, соевия сос, кетчупа, зехтина и подправките (без сол) в купа. Разбъркваме съставките до хомогенна смес. С готовата марината в подходяща посуда, намазваме ребърцата с четка от двете страни Оставяме ги да престоят една вечер в хладилник, покрити с прозрачно фолио. 

Печем ребрата в еър фрайър, на 180 градуса за 30 минути, като предварително сме ги завили в алуминиево фолио (ръчна настройка). Наблюдаваме процеса на печене периодично. По средата на печенето ги обръщаме от другата страна, заедно с фолиото. Ако е необходимо, накрая запичаме за още 5 минути до златист загар, като развиваме фолиото. 

Поднасяме топли, с подходяща гарнитура за ребърца. 

Да ви е сладко!


 

Няма коментари:

  Бухти с брашно от кафяв ориз: Приготвяне 15 мин. Готвене 20 мин. Общо 35 мин. Порции 2 Необходими продукти: ● яйца  - 2 бр, М размер ● ори...