ВЕЛИКДЕНСКА КОШНИЧКА С ПРОТЕИНОВО КРЕМА СИРЕНЕ:



     Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4



Необходими продукти:

● кори за баница - 2 бр.

● крема сирене - 300 г, протеиново

● пармезан - 30 г

● пресен лук - няколко стръкчета

● горчица - 1/2 с.л., Дижонска

● бял пипер

● сол

● лимон - 1/2, настъргана кора 

● олио


За салатата:


● спанак - 4 шепи, градински

● чери домати - няколко

● киноа - 40 г

● балсамова редукция

● зехтин

● сол



Начин на приготвяне:

Намазваме корите за баница с олио и ги нарязваме с нож на 12 парчета. В метални кошнички за тарталети, преразпределяме асиметрично една върху друга по три парчета от нарязаните кори във всяка кошничка, като подвиваме краищата им.

В подходяща посуда смесваме крема сиренето, пармезана, нарязания на дребно пресен лук, дижонската горчица, белия пипер, настърганата кора от лимон и сол на вкус. Разбъркваме до хомогенна смес.

Със сместа пълним всеки тарт. 

Запичаме кошничките в предварително загрята до 180 градуса фурна, до готовност при непрекъснато наблюдение.

Поставяме всеки изпечен тарт в отделна чиния, като около него слагаме салата от овкусените със зехтин, сол и балсамова редукция, нарязан спанак, чери домати и сварена предварително киноа.

 Да ви е сладко!

По идея на https://gerifood.com/

Няма коментари:

  Бухти с брашно от кафяв ориз: Приготвяне 15 мин. Готвене 20 мин. Общо 35 мин. Порции 2 Необходими продукти: ● яйца  - 2 бр, М размер ● ори...