"Една кулинарна идея за печено свинско, която е идеален вариант да посрещнете гостите си за вечеря!"
Приготвяне - 30 мин; Готвене- 120 мин; Общо - 150 мин; Порции - 3 бр.
Необходими продукти:
- ⏺свински карета - 700 г
- ⏺бяло вино - 180 мл
- ⏺зеленчуков бульон - 300 мл
- ⏺подправка за скара
- ⏺бял пипер
- ⏺чесън на прах
- ⏺сушен лук - 10 г
- ⏺топено сирене - 2 кубчета, "Kiri"
- ⏺пармезан - 20 г
- ⏺топено сирене - 2 с.л., натурално
- ⏺дижонска горчица - 1 с.л.
- ⏺зехтин
- ⏺масло - за овкусяване
- ⏺царевично брашно - 1 с.л.
- ⏺картофи - 5 бр.
За да сготвим тази гозба, първо измиваме месото и го накисваме за час в марината от бяло вино, чесън на прах, бял пипер и подправка за скара.
Следва да го поставим в тава, в плик за печене. После да залеем свинските карета със зеленчуковия бульон, както и да добавим сушения лук и зехтина.
Не слагаме сол заради соления зеленчуков бульон. Печем в предварително загрята фурна до 180 °C, на 160 °C за час-два (до готовност на месото), като включваме и картофите, увити цели (без да ги белим) във фолио, отстрани на тавата.
След като са готови каретата, правим от останалата марината сос от сирената в тиган, като добавяме също дижонската горчица и царевичното брашно (ако е необходимо, добавяме още бульон) при непрекъснато бъркане.
Овкусяваме с масло. Заливаме каретата със соса и поднасяме с гарнитура от печени картофи, намазани с масло и поръсени със сол.
Да Ви е сладко! :-)