Класическа лазаня с кайма:


"За любителите на италианската кухня, една сполучлива рецепта!"

Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

                                Необходими продукти:

    • кори за лазаня - 300 г (15 - 18 листа)
    • кайма - 500 г
    • моркови - 1 бр.
    • лук - 1 глава
    • чесън - 2 скилидки
    • доматена паста - 500 г
    • зеленчуков бульон - 200 мл Maggi
    • босилек
    • риган
    • целина
    • зехтин - 5 с.л. олио
    • кашкавал - 200 г
  •           ЗА СОСА БЕШАМЕЛ
    • краве масло - 60 г
    • прясно мляко - 500 мл
    • индийско орехче
    • бял пипер
    • черен пипер
    • сол - 1/2 ч.л.
    • брашно - 2 с.л.


    
    
                                  Необходими продукти:

Първо, омесваме каймата в подходяща купа с настърганата на ренде глава лук, пасираните скилидки чесън и подправките.

Покриваме с фолио и оставяме да престои така в хладилник за няколко часа.

Слагаме в тиган зехтин и задушаваме в него настъргания на ренде морков. После добавяме каймата и разбъркваме, докато стане на бучки.

След което включваме доматите и зеленчуковия бульон. Оставяме тази смес да ври на слаб огън за около 10 минути.

Приготвяме соса Бешамел, като разтопяваме маслото в подходящ съд и добавяме при непрекъснато бъркане брашното.

След което изсипваме и прясното мляко и бъркаме соса, докато млякото заври. Добавяме и подправките.

Да Ви е сладко!










Няма коментари:

  Крехки задушени свински пържоли:                                            Приготвяне 10 мин. Готвене 100 мин. Общо 110 мин. Порции 1    ...