Класическа лазаня с кайма:
- кори за лазаня - 300 г (15 - 18 листа)
- кайма - 500 г
- моркови - 1 бр.
- лук - 1 глава
- чесън - 2 скилидки
- доматена паста - 500 г
- зеленчуков бульон - 200 мл Maggi
- босилек
- риган
- целина
- зехтин - 5 с.л. олио
- кашкавал - 200 г
- ЗА СОСА БЕШАМЕЛ
- краве масло - 60 г
- прясно мляко - 500 мл
- индийско орехче
- бял пипер
- черен пипер
- сол - 1/2 ч.л.
- брашно - 2 с.л.
Първо, омесваме каймата в подходяща купа с настърганата на ренде глава лук, пасираните скилидки чесън и подправките.
Покриваме с фолио и оставяме да престои така в хладилник за няколко часа.
Слагаме в тиган зехтин и задушаваме в него настъргания на ренде морков. После добавяме каймата и разбъркваме, докато стане на бучки.
След което включваме доматите и зеленчуковия бульон. Оставяме тази смес да ври на слаб огън за около 10 минути.
Приготвяме соса Бешамел, като разтопяваме маслото в подходящ съд и добавяме при непрекъснато бъркане брашното.
След което изсипваме и прясното мляко и бъркаме соса, докато млякото заври. Добавяме и подправките.
Да Ви е сладко!